Multe companii s-au îndreptat către furnizorii de servicii de mentenanță și securitate a infrastructurii IT proprii, hardware și software, din rațiuni ce țin de reduceri ale costurior și îmbunătățiri ale serviciilor.

Pentru buna informare și pentru a evidenția bunele practici, subliniem ca de fiecare data clienților noștri, că nu se poate externaliza securitatea per se. Puteți externaliza doar sarcini tactice legate de securitate. Prin urmare, cineva din organizația dvs. ar trebui să controleze în continuare aplicarea standardelor de securitate, asigurând îndeplinirea efectivă și eficientă de către externalizator a cerințelor specifice afacerii.

Este important să subliniem că este respnsabilitatea noastra ca MSSP  (Managed Security Service Provider) de a securiza sistemele până la nivelul pe care îl solicitați. Cu toate acestea, rămâne în sarcina dumneavoastră să vă securizați afacerea în întregul ei. Trebuie stabilite clar atribuțiile în ceea ce privește identificarea responsabilităților, cele care sunt ale furnizorului de servicii și cele care rămân ale dvs.

Externalizare IT

Externalizarea IT (IT Outsourcing) reprezintă încredințarea serviciilor IT unei companii specializate; este vorba despre acele servicii care in mod traditional ar fi realizate de către un angajat sau un departament tehnic propriu.

Colaborarea cu ESQUARE SYSTEMS aduce avantaje tehnologice, operaționale și financiare:

 • acces la cunoștințe aplicate extinse in domeniul IT (know-how), cu personal specializat și certificat, acoperind întregul spectru de servicii și capabilități tehnice,
 • acces la cele mai noi tehnologii din industrie și integrarea acestora in cadrul infrastructurii existente,
 • securizarea infrastructurii
 • câștigarea unui plus de timp și resurse care să permită concentrarea mai eficientă pe activitatățile principale ale companiei,
 • flexibilitate în ceea ce privește oricare dintre termenii colaborării, în condițiile în care buna funcționare a infrastructurii Clientului și relaționarea pe termen lung ca o consecință directă a acesteia, este principalul nostru scop declarat,
 • garantarea contractuală a calității serviciilor (Service-level agreement), asigurându-se astfel un raport real între nivelul de răspundere, serviciile prestate şi plata acestora,
 • optimizarea costurilor
 • confidențialitate

Suport IT complementar

Oferim soluții complete de outsourcing IT, insă dacă aveți un departament IT existent, putem completa și extinde personalul dumneavoastră, cu specialiști de nivel avansat, pentru mentenanță regulată sau proiecte punctuale, după cum este necesar.

Specialiști Linux, specialiști Windows, rezolvă problemele cu grad mai mare de dificultate ale infrastructurii IT a companiei dumneavoastră.

O opinie “out of the box” venită de la un specialist IT, ajută la creșterea de productivitate pe care o așteptați de la infrastructura dumneavoastră.

Putem oferi suport de la instalarea sistemului de operare si software și până la structuri complexe de servere, Domain Controller, virtualizare, etc.

Management și Monitorizare

 

 • Monitorizare servere, Back-up SQL și Date stocate
 • Monitorizare echipamente de rețea active
 • Inventarul activelor și managementul licențelor software
 • Actualizări software pentru server și stații de lucru
 • Patch-uri de management și optimizarea sistemului
 • Monitorizare antivirus și antimalware, Filtrare Web
 • Probleme de coordonate cu Furnizorii Hardware / Software
 • Notificări și alerte după orele de program
 • Monitorizare și alertare temperatură și umiditate în camera serverelor

Suport online de la distanță

Tehnicienii noștri se pot conecta online direct la sistemele IT ale organizației dumneavoastră pentru a rezolva problemele de la distanță. În acest fel, cele mai multe probleme sunt rezolvate în timp scurt, permițându-vă să fiți gata de a vă relua lucrul repede, fără să fie nevoie să așteptați un tehnician să vină la sediul dumneavoastră.

Va putem ajuta de la distanță, rezolvând rapid probleme legate de configurări, instalări și altele, pentru servere, desktopuri, laptopuri și rețea.

Backup On-site / Off-site, Soluții DR

 

Ce se întâmplă cu datele firmei dumneavoastră în caz de distrugere parțială sau totală, accidentală sau intenționată, a infrastructurii IT?

Este critic sa asigurați atât salvarea locală, cât și recuperarea în caz de necesitate a datelor pre-salvate în structuri securizate Off-site. Aceste structuri pot fi puse la dispoziție de către noi (servere virtuale sau reale colocate in datacenter) sau achiziționate de către Client si locate intr-un site al acestuia, în afara locației principale, cu respectarea anumitor condiții care să asigure consistența datelor și reinstalarea acestora în condiții de maximă siguranță.

Cablare structurată

Asigurând comunicarea între elementele unei rețele, calculatoare, servere, routere, switch-uri, echipamente de telefonie, camere video si sisteme de securitare, cablarea structurată bine executată este baza pe care se dezvoltă infrastructura hardware a unei companii.

Avem experiență in execuția de rețele structurate, asigurând proiectarea, execuția, testarea, certificarea și serviciile de întreținere pentru acestea.

Design Website și Găzduire

Soluții complete de design Web, găzduire (Shared Hosting, VPS, închiriere și colocare servere) și mentenanță pentru acestea în cadrul proiectului ESQ by ESQUARE, soluția noastră de servicii Web care vine în completarea serviciilor IT către companii.